W ramach programu „Dobrze jemy ze szkołą na widelcu” w klasie 3b odbywają się zajęcia o tematyce żywieniowo-kulinarnej. Na zajęciach uczniowie poznają zasady zdrowego odżywiania oraz zachowywania się przy stole, uczą się o sposobach komponowania diety i wreszcie uświadamiają sobie jak duży wpływ ma żywienie na nasz organizm. Oprócz wiedzy, dzieci zdobywają praktyczne umiejętności takie jak krojenie, siekanie, poznają sprzęty kuchenne, uczą się zasad higieny i pracy w kuchni. Zdobytą wiedzę i umiejętności wykorzystują w praktyce: zakładają ogródki na parapecie okna, tworzą na talerzach kompozycje zdrowego posiłku, robią zdrowe, kolorowe kanapki i owocowo- warzywne koktajle. Podczas wykonywanych zadań uczniowie wykazują duże zaangażowanie, a efekty ich pracy dostarczają im wiele satysfakcji i radości.

 

1.jpg 10.jpg 11.jpg

12.jpg 13.jpg 14.jpg

15.jpg 16.jpg 17.jpg

18.jpg 19.jpg 2.jpg

20.jpg 21.jpg 3.jpg

4.jpg 5.jpg 6.jpg

7.jpg 8.jpg 9.jpg